Svetsning – Skoprenovering

Kontakta oss när ni behöver hjälp med …

Svets – Svetsning – Reparationssvetsning – Skoprenovering

Vi utför reparationssvetsning av skopor och redskap till entreprenadmaskiner.
Reparationssvetsning kan ske på plats, där skopan eller maskinen gått sönder med elverk, eller så utförs svetsning på min verkstad.

Reparationssvetsning av sprickor, använder vi alltid pinnsvets på dom första två strängarna, p.g.a. att det oftast finns mycket orenheter i stålet och sprickan.
Sprickan kolbågas först upp ordentligt, självklart förvärms det ytterligare, sen lägger vi en rot sträng med en kraftig pinne som har en sträckgräns 720N/mm2 och en brottgräns på 830N/mm2 och sen ytterligare en sträng på med den pinnen, då får man en rot som garanterat är stark som tusan, sen brukar vi lägga toppsträngarna med rörtråd eller en pinne med mindre hållfasthet (typ ok 55).

Skoprenoveringar utförs (om vi får välja) bara med högkvalitets stålet BRUXITE tillverkat av Olofsfors.

Varför BRUXITE?
Det har en högre svetsbarhet och bättre motstånd mot sprickbildning och framför allt behöver det mindre förvärmning, där BRUXIT  behöver ca 60 grader behöver ett Hardox stål ca 120 graders förvärmning. Svetsningen utförs med en bra rörtråd som har en sträckgräns på 590 N/mm2, brottgräns på 630 N/mm2 och köldtestad ner till -60 i 47min 80 J. Alla svetsfogar fasas ordentligt så hög hållfasthet ska uppnås.
Förvärmning är en dygd  och ska ALLTID ske vid skopsvetsning, vid större skopor och tjock plåt på tex kälkrokar mm är även lika viktigt med eftervärme så inte stålet svalnar för fort.

Om man vet vad man gör kan man sova gott om natten, och det gör vi.
För vi vet att våra lagningar håller.

Utför även hårdpåläggning av skopor med rörtråd, hårdpåläggning ökar livslängden avsevärt på skopor och lönar sig i längden.
Hårdpåläggningstråd är dyrt men helt klart värt det.

Vår främsta marknad är Umeå med omnejd.

Skoprenovering, Reparationssvetsning, Svetsning, Svets, Umeå
Skoprenovering, Reparationssvetsning, Svetsning, Svets, Umeå